-
Overzicht van alle middelen            Algemene uitleg over homeopathische middelen

 

  • Heeft u interesse om zelf een klassiek homeopaat te worden? Kijk dan eens op www.ockh.nl.
  • Hier vindt u tips om een bekwaam homeopaat bij u in de buurt te vinden.
  • Onderstaande informatie is niet bedoeld voor zelfmedicatie. Zonder advies van een homeopaat is de inname van een middel geheel op eigen verantwoording en zeer waarschijnlijk zinloos. Het aantal middelen op deze site is niet volledig en de informatie bij elk middel bestaat slechts uit de kern van alle beschikbare informatie. Daardoor kan ook een ander middel bij uw situatie kunnen passen. Lees svp de voorwaarden en eventueel het artikel over homeopathische geneesmiddelenkennis en de nadelen van zelfzorgmiddelen.

 

Helonias Dioica (Helon.)


Valse eenhoornwortel

Een van de eerste klachten waar je aan denkt bij dit middel zijn klachten van uitputting en vermoeidheid in het lichaam als gevolg van meerdere zwangerschappen. Het is een typisch vrouwenmiddel waarbij de vrouw zich moe, lusteloos, apathisch, depressief en melancholisch voelt. Spieren voelen zwaar, beurs, moe en brandend aan.

Het zijn vooral ook de vrouwelijke geslachtsorganen waarop dit middel inwerkt. Het middel kan bijvoorbeeld goed werken bij hevige en pijnlijke menstruaties, neerdrukkend gevoel in de baarmoeder, bloedingen zijn zeer donker en stinkt, leucorrhoe, gezwollen en pijnlijke borsten, ontstekingen in de baarmoeder of vagina, etc. De baarmoeder en vagina kunnen gekanteld zijn of te zwak zijn (atonie).

Mentaal/emotioneel gezien voelen ze zich depressief, melancholisch, zeer somber en willen ze het liefst alleen gelaten worden. Contact met andere mensen maakt ze prikkelbaar, conversatie is vermoeiend en tegenspraak wordt niet geduld. Deze persoon probeert bij iedereen kritiek te hebben en fouten te vinden. Bij dit middel is het bijzonder dat de klachten opmerkelijk beter worden als men mentaal bezig is of afleiding heeft. Als men even niet mentaal actief is dan komen de klachten zoals prikkelbaarheid, melancholie, kritisch zijn, etc. snel weer terug.

Typisch is ook de manier waarop ze hoofdpijn ervaren: het hoofd voelt aan alsof het te vol is. Andere vreemde sensaties die soms worden vermeld: een soort bewustzijn van de baarmoeder, borstkas voelt aan alsof het samengeknepen wordt, sensatie van koude wind die door de kuiten stroomt.

Reisziekte kan het middel ook genezen omdat beweging een sterke factor is die klachten veroorzaakt. De reisziekte is verbetert door afleiding en mentaal bezig zijn, de persoon is rusteloos en wil met rust gelaten worden.

Mogelijke klinische toepassingen zijn: anemie, depressie, dysmenorhhoe, diabetes, PMS, pruritus vulva, reisziekte, spanningshoofdpijn, uterus prolaps, vermoeidheid.

 

 

Nieuws

Copyright 2012 Klassieke Homeopathie Rob Willemse - webdesign Lutra Design