-
Overzicht van alle middelen            Algemene uitleg over homeopathische middelen

 

  • Heeft u interesse om zelf een klassiek homeopaat te worden? Kijk dan eens op www.ockh.nl.
  • Hier vindt u tips om een bekwaam homeopaat bij u in de buurt te vinden.
  • Onderstaande informatie is niet bedoeld voor zelfmedicatie. Zonder advies van een homeopaat is de inname van een middel geheel op eigen verantwoording en zeer waarschijnlijk zinloos. Het aantal middelen op deze site is niet volledig en de informatie bij elk middel bestaat slechts uit de kern van alle beschikbare informatie. Daardoor kan ook een ander middel bij uw situatie kunnen passen. Lees svp de voorwaarden en eventueel het artikel over homeopathische geneesmiddelenkennis en de nadelen van zelfzorgmiddelen.

 

Tabacum (Tab.)


Tabaksplant

Tabacum is een middel dat voornamelijk ingezet wordt bij klachten zoals hevige misselijkheid, zwakte, hartklachten en overdreven afscheidingen.

De misselijkheid is erg groot. Zo groot zelfs dat de persoon denkt dat hij/zij eraan dood gaat. Zo sterk is het gevoel bij een 'Tabacum misselijkheid'. Daarom wordt het middel vaak ingezet bij klachten zoals reisziekte. Maar ook bij misselijkheid door andere oorzaken kan het middel mogelijk zeer effectief werken (aghankelijk van de andere symptomen). De misselijkheid wordt veel erger door beweging, door de ogen open te doen en in de avonduren. Door de ogen dicht te houden blijft de misselijkheid onder controle. Frisse lucht, de buik ontbloten en overgeven verbeteren de klachten.

De meeste klachten geen gepaard met hevig transpireren, speekselproductie, tranen, loopneus, etc. Dus niet alleen gepaard met de misselijkheid maar ook bij zwakte, hartklachten en andere mogelijke klachten. Zelfs de duizeligheid gaat gepaard met koude transpiratie. De meeste mensen krijgen een droge mond als ze misselijk zijn, maar als dat niet het geval is en er juist veel speeksel wordt geproduceerd dan zou dit een aanwijzing kunnen zijn voor dit middel. De transpiratie is opvallend koud.

Een ander belangrijk kenmerk van het middel is de zwakte. De zwakte is zo erg dat men niet meer in staat om iets te ondernemen, men zit tegen het flauw vallen aan. Rustig in een stoel of bed laten zakken is niet meer mogelijk omdat de energie er niet meer is. Het gezicht is bleek en koud en mentaal gezien is er sprake van desinteresse en apathie. Men heeft gewoonweg niet meer de energie om aandacht te besteden aan de omgeving.

Vaak zijn de problemen van verzwakking het resultaat van hartklachten als het om dit middel gaat. Hartklachten kunnen namelijk ook tot het ziektebeeld van Tabacum behoren. Denk aan angina pectoris met koud zweet, misselijkheid, duizeligheid, hartkloppingen, etc.

Enkele andere typische kenmerken zijn: het gevoel dat holle organen samensnoeren (keel, blaas, darmen, rectum, etc.), constant het gevoel hebben dat ze komen om hem te arresteren of te vermoorden, extreme duizeligheid en een zinkend gevoel midden onder de borstkas.

Mogelijke klinische toepassingen zijn: angina pectoris, cholera infantum, constipatie, duizeligheid, hoofdpijn, misselijkheid, overgeven, reisziekte, ziekte van Menniere.

 

 

Nieuws

Copyright 2012 Klassieke Homeopathie Rob Willemse - webdesign Lutra Design