-
Overzicht van alle middelen            Algemene uitleg over homeopathische middelen

 

  • Heeft u interesse om zelf een klassiek homeopaat te worden? Kijk dan eens op www.ockh.nl.
  • Hier vindt u tips om een bekwaam homeopaat bij u in de buurt te vinden.
  • Onderstaande informatie is niet bedoeld voor zelfmedicatie. Zonder advies van een homeopaat is de inname van een middel geheel op eigen verantwoording en zeer waarschijnlijk zinloos. Het aantal middelen op deze site is niet volledig en de informatie bij elk middel bestaat slechts uit de kern van alle beschikbare informatie. Daardoor kan ook een ander middel bij uw situatie kunnen passen. Lees svp de voorwaarden en eventueel het artikel over homeopathische geneesmiddelenkennis en de nadelen van zelfzorgmiddelen.

 

Graphites (Graph.)


Koolstof [C]

Graphites is een middel dat vooral gebruikt wordt bij typische onstekingen en huidklachten. De huid is dik en ongezond en bevat diepe kloven. Ontstekingen ontstaan snel en genezen moeilijk. Het typische aan de huidklachten is ook de honingachtige, kleverige afscheiding die uit de wonden en ontstekingen komt en dikke korsten vormen. De jeuk die door de huidproblemen ontstaat is zeer intens en de patiënt krabt erdoor zelfs tot bloedens toe. De jeuk neemt toe door de warmte van het bed. Vooral huidplooien zoals achter de oren, in de elleboogplooien, etc. zijn aangedaan bij dit middel. De huid hoeft niet perse ontstoken te zijn maar er kan ook sprake zijn van buitengewone eeltvorming of hele dikke (vervormde) nagels. Ook past bij dit middel astma die ontstaat nadat huidklachten (zoals hiervoor beschreven) weggegaan zijn onder invloed van reguliere medicatie. De klachten worden in het algemeen erger als afscheidingen gestopt worden.

In bed zijn de voeten zo warm dat men die onder de dekens uit wil steken om ze af te koelen. Dat terwijl de ledematen op zich kouwelijk zijn. De warmte in bed verergert alle klachten. Het hele lichaam is kouwelijk maar er kan sprake zijn van opvliegers (ook buiten de menopauze). 's Morgens zijn de klachten over het algemeen veel erger.

Maag- en darmklachten behoren ook tot het middel Graphites. Zo kan er sprake zijn van maagpijn die beter wordt door wat te eten of door melk te drinken. De voorkeur gaat uit naar koud drinken en er is duidelijk een verlangen naar kippevlees, bier en smaakloos eten. De uitgesproken afkeer voor vlees, zoet én zout is een kenmerk dat alleen bij dit middel hoort. Moeite met ontlasting kan ook tot de problemen behoren. De ontlasting is hard en balvormig en qua hoeveelheid erg veel. Door de hardheid van de ontlasting is de kans op aambeien en fisuren erg groot. Daarnaast is er ook sprake van constipatie.

Qua type persoon behoort tot dit middel het praktische en eenvoudige type mens. Het zijn mensen die niet moeilijk doen en niets met complexe dingen hebben. Het zijn harde werkers en geen intelectuelen. De meeste problemen zijn van fysieke aard; zijn er toch psychische problemen dan heeft dat vaak te maken met verwardheid, traagheid, besluiteloosheid, angstige rusteloosheid in de morgen, depressie, moeilijk concentreren en een zwak geheugen. Een typisch kenmerk is overigens dat ze snel geëmotioneerd raken bij eenvoudige rustige muziek.

Mogelijke klinische toepassingen zijn: abcessen, acne, alopecia, astma, bindweefselproblemen, constipatie, depressie, duizeligheid, eczeem, fistelsfisuur, herpes simplex of zoster, impetigo, littekenweefsel, obesitas, otitis media, psoriasis.

 

 

Nieuws

Copyright 2012 Klassieke Homeopathie Rob Willemse - webdesign Lutra Design